FÖRELÄSNINGSMENY.

Här nedan ser du några av Görans andra föreläsningar som också går bra att boka till ditt företag eller organisation. Bokning eller mer info kring dessa sker enklast genom att skicka ett mail direkt till goran@adlen.nu eller några av mina utvalda samarbetspartners i Sverige: 

goran_adlen_frilagd.png

Athenas:
Mail: kontakt@athenas.se
Telefon: 031 383 7000

SAJ förmedlingsbyrå:
Mail: 
stefan@saj.se
Telefon: 0705 177 046

Speakers and friends:
Mail: info@speakersandfriends.se
Telefon: 08 77 22 577

Bokningar i Norge:

Athenas
Mail: 
kontakt@athenas.no
Telefon: 911 16 989

 

 

Trendspanarens manifest.

Hur ska vi göra när våra varumärken och vår marknadsföring drunknar i ett frenetiskt forsande informationsflöde? Varför måste vi bli snabbare hela tiden, och hur mycket snabbare måste vi bli för att lyckas? Hur gör vi vår verksamhet mer digital utan att förlora det humana?

Allt detta ska vi tänka på samtidigt som vi måste komma ihåg att vara ett “nice company” som bryr sig om både omvärlden och sina medarbetare. Hur ska vi kunna hålla reda på allt? Bara lugn, Göran Adlén visar hur.

Göran Adlén har i åratal jobbat med att analysera omvärldens trender, förändring och framtidens verksamheter. Föreläsningen bygger på hans senaste trendrapport och ger många nya idéer, tankar och råd för hur du kan lyckas i framtiden.

Det går att anpassa föreläsningen till alla olika målgrupper och om du vill kan det kopplas på en praktisk workshop.

 
Göran_Adlen_2015-6614N.jpg

Den digitala cyklonen.

Digitaliseringen sveper inte in som en ljuv sommarbris. Den kommer snarare som en cyklon med fullständigt hänsynslös kraft och drar med sig allt i sin väg. Liksom vid cykloner gäller det att hålla sig mitt i stormens – digitaliseringens – öga för att överleva.

Göran Adlén tar oss med på en resa in i en inte allt för avlägsen framtid där de stora bolagen får allt svårare att hävda sig mot de små, snabba företagen. Mäktiga varumärken dör och verksamheter måste komma på nya sätt att marknadsföra när den traditionella reklamen förlorar sin kraft. Det är inte bara alla olika typer av företag som påverkas, i varje aspekt av våra liv kommer vi att märka av digitaliseringens framfart. 

Det kommer krävas en helt ny generation av digitala ledare.

Cyklonen och förändringarna till trots är detta ingen domedagsföreläsning. Tvärtom är den en underhållande, tänkvärd och optimistisk föreläsning om hur du och din verksamhet kan bli förberedda på digitaliseringens utmaningar och möjligheter!

 
Göran_Adlen_2015-6937N.jpg

Framtidens kommun/myndighet.

24/7 är den verklighet som alla statliga verksamheter och kommuner möter idag. Det gäller inte längre att se sig som en myndighet utan som en serviceorganisation. Det gäller att bemöta sina kommuninnevånare och medborgare på ett smart sätt. Hur stärker man sin konkurrenskraft, blir en attraktiv arbetsgivare och ett attraktivt varumärke?

Den här föreläsningen är skräddarsydd för statliga instanser och kommuner. Här visar Göran Adlén varför det är så viktigt att ha en dialog med invånarna och varför det lönar sig att lägga mycket fokus på service.

 

Det lilla extra.

Riktigt bra kundservice ökar pulsen och sätter igång samma känslor som när man är nyförälskad. Vill du också att kundens hjärta ska klappa lite extra för dig och ditt företag? Då måste du ge det där lilla lilla extra. Men hur gör man det när dagens kunder ofta vet allt om produkten på förhand och litar mer på Youtube-recensioner och Facebook-vänner än på säljaren?

Oavsett om du säljer på nätet eller i en fysisk butik måste du verkligen bry dig om din kund för att kunna ge det där lilla lilla extra som skiljer ut dig från dina konkurrenter. Göran Adlén visar hur du kan göra i praktiken för att omvandla mjuka värden som kärlek och lycka till konkreta växande siffror i försäljningen.